Praktijkopdrachten

VMBO t/m HAVO

Maak- en ontwerpopdrachten


Maakopdrachten
Door aan de slag te gaan met vragen of opdrachten uit de praktijk, maken leerlingen op een directe manier kennis met het werkveld en wat er voor nodig is om hier aan de slag te gaan. De opdrachten kunnen heel verschillend zijn: voor denkers en doeners. Zo kunnen aannemers maak-opdrachten hebben voor leerlingen BWI of hebben opdrachtgevers een ontwerpvraag voor leerlingen Nieuwe Leerweg of Havo/VWO. Geïnteresseerd? Neem contact met ons op!Ontwerpopdrachten

> Bovenbouw Havo-VWO
BUILDING FUTURE
Klimaatverandering heeft grote gevolgen voor de inrichting van de leefomgeving. Bouw, Infra en Groen zijn met elkaar dé inrichters van de leefomgeving. In deze opdracht ervaren leerlingen hoe Bouw, Infra en Groen meehelpen om de gevolgen van klimaatverandering het hoofd te bieden en de biodiversiteit te herstellen.

> klas 2/3 VMBO-g/t Techniek en Technologie
OFF GRID TINY HOUSE
Een opdrachtgever wil kleine mobiele vakantiewoningen die volledig off-grid kunnen functioneren en bovendien duurzaam én low-budget zijn. Wat kunnen leerlingen hiervoor bedenken? Maak een ontwerp en een maquette en presenteer welke oplossingen zijn bedacht.
(deze opdracht is gemaakt i.s.m. CSG Bogerman).

> Onderbouw VMBO
ONTWERP JE EIGEN ECO-KEET
Deze opdracht is gemaakt n.a.v. de korte speelfilm Het Spijkerpaleis . Deze feel good comedy gaat over een meisje van 14 jaar, een eigenwijze architecte in de dop, die met haar oudere broer wedt, dat ze zelf een ‘Ecokeet’ kan ontwerpen én bouwen. In deze opdracht gaan leerlingen aan de slag met het ontwerpen van een Eco-keet, als creatieve ruimte, op het schoolplein. Het is zelfs mogelijk deze ook echt te maken!

Voor meer informatie en de opdracht klik hier.

Boeiende bouwprojecten in Fryslân

  • Nieuwe N31 Harlingen
  • Biosintrum
  • Watercampus
  • NHL
  • Wadden Center

Deze website is een initiatief van Bouwen aan de Bouw, een project van Bouwend Nederland afdeling Friesland om jongeren bekend te maken met de wereld van de bouw en infra in Friesland. Bouwen aan de Bouw wordt mede mogelijk gemaakt door SBF en Bouwend Nederland. In de uitvoering werken we samen met Samen Fiks, Bouwloket, Bouwmensen fnz, ROC Friese Poort, ROC Friesland College, NHL Stenden en het primair en voortgezet onderwijs.

  • SBF
  • bouwen aan de bouw
  • bouwend nederland
Copyright © 2021 De Bouw Iets Voor Jou. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring. Powered by Narvic.
+
+