Praktijkopdrachten

VMBO t/m VWO

Maak- en ontwerpopdrachten


> OVER DE STEIGER – Knikkerbaan challenge
Voor: onderbouw VMBO

Bij het bouwen van een gebouw zie je er allemaal steigers omheen staan. Het is belangrijk dat die zo recht mogelijk staan, maar een kleine helling mag wel. In deze challenge bouwen de leerlingen hun eigen knikkerbaan die als een steiger om een gebouw gaat. Daarbij komen ontwerpen, bouwen en samenwerken aan bod. En… er is een hele mooie prijs te winnen!

Hier inschrijven voor de knikkerbaan challenge.

> BUILDING FUTURE
Voor: bovenbouw Havo-VWO

Klimaatverandering heeft grote gevolgen voor de inrichting van de leefomgeving. Bouw, Infra en Groen zijn met elkaar dé inrichters van de leefomgeving. In deze opdracht ervaren leerlingen hoe Bouw, Infra en Groen meehelpen om de gevolgen van klimaatverandering het hoofd te bieden en de biodiversiteit te herstellen.

> OFF GRID TINY HOUSE
Voor: klas 2/3 VMBO-g/t Techniek en Technologie

Een opdrachtgever wil kleine mobiele vakantiewoningen die volledig off-grid kunnen functioneren en bovendien duurzaam én low-budget zijn. Wat kunnen leerlingen hiervoor bedenken? Maak een ontwerp en een maquette en presenteer welke oplossingen zijn bedacht.

> ONTWERP JE EIGEN ECO-KEET
Voor: onderbouw VMBO

Deze opdracht is gemaakt n.a.v. de korte speelfilm Het Spijkerpaleis . Deze feel good comedy gaat over een meisje van 14 jaar, een eigenwijze architecte in de dop, die met haar oudere broer wedt, dat ze zelf een ‘Ecokeet’ kan ontwerpen én bouwen. In deze opdracht gaan leerlingen aan de slag met het ontwerpen van een Eco-keet, als creatieve ruimte, op het schoolplein. Het is zelfs mogelijk deze ook echt te maken!

Voor meer informatie en de opdracht klik hier.

Boeiende bouwprojecten in Fryslân

  • Nieuwe N31 Harlingen
  • Biosintrum
  • Watercampus
  • NHL
  • Wadden Center

Deze website is een initiatief van Bouwen aan de Bouw, een project van Bouwend Nederland afdeling Friesland om jongeren bekend te maken met de wereld van de bouw en infra in Friesland. Bouwen aan de Bouw wordt mede mogelijk gemaakt door SBF en Bouwend Nederland. In de uitvoering werken we samen met Samen Fiks, Bouwloket, Bouwmensen fnz, ROC Friese Poort, ROC Friesland College, NHL Stenden en het primair en voortgezet onderwijs.

  • SBF
  • bouwen aan de bouw
  • bouwend nederland
Copyright © 2022 De Bouw Iets Voor Jou. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring. Powered by Narvic.
+
+