Voortgezet Onderwijs

Ontwerp je eigen Eco-keet

Het Spijkerpaleis is een 30 minuten durende speelfilm over een meisje van 14 jaar,  een eigenwijze architecte in de dop, die met haar oudere broer wedt, dat ze zelf een ‘Eco-keet’  kan ontwerpen én bouwen.

Wij dagen jongeren in de onderbouw van het VMBO uit om, net als  Marieke, het meisje uit de film, een ontwerp en maquette (op schaal) voor een eigen Eco-keet te maken! In deze opdracht gaat het om een duurzame keet op het terrein van de school. Een soort creatief centrum, waarin de kinderen helemaal los kunnen gaan in het bedenken en uitwerken van allemaal plannen, zoals voor een schoolfeest of sportdag. Ook willen we, aan de hand van een plattegrond en moodboard, zien hoe zij de Eco-keet in willen richten én welke oplossingen ze kunnen bedenken om de keet zo vriendelijk mogelijk voor het milieu te maken.

De leerlingen werken met z’n vieren of vijven aan deze opdracht.
De uitvoering vraagt 10-12 uren.

Downloaden

Opdracht ‘Ontwerp je eigen Eco-keet’

Bouwpakket
Voor elk groepje van 4-5 leerlingen ontvangt u een  GRATIS ‘bouwpakket’. Dit pakket bestaat uit:
1. een bodemplaat A3 (foamboard) om de maquette op te zetten.
2. millimeterpapier
3. foamboard A3 voor het maken van het moodboard.

U krijgt deze binnen een week toegestuurd.

Gastlessen, excursies, project- en bedrijfsbezoek, speeddates

We organiseren het allemaal om hele klassen of juist kleine groepjes leerlingen de wereld van bouw en infra te laten zien. In overleg met u maken we een op maat gesneden en afwisselend programma.

Praktijkopdrachten

Op zoek naar opdrachten uit de praktijk? Laat het ons weten! Wij gaan bij onze achterban op zoek naar intrigerende vraagstukken en helpen mee dit om te bouwen tot een heldere opdracht waar leerlingen op school verrassende oplossingen voor kunnen bedenken. Waar nodig, organiseren we er een excursie of bedrijfsbezoek bij.

Meeloopdag

Voor leerlingen die wel eens mee willen maken wat er binnen een bouwbedrijf gebeurt of wat een bepaald beroep inhoudt, regelen wij een op maat gemaakte meeloopdag. Zo kunnen ze de praktijk zelf ervaren. Dat geeft tenminste een stevige basis om een goede opleidings- en beroepskeuze te maken! Aanmelden kan hier.

Boeiende bouwprojecten in Fryslân

  • Zwembad De Welle
  • Cambuurstadion
  • Nieuwe N31 Harlingen
  • Biosintrum
  • Wadden Center

Deze website is een initiatief van Bouwen aan de Bouw, een project van Bouwend Nederland – afdeling Friesland om jongeren bekend te maken met de wereld van de bouw en infra in Friesland. Bouwen aan de Bouw wordt mede mogelijk gemaakt door SBF en Bouwend Nederland. In de uitvoering werken we samen met Toekomstbouwers Friesland, Firda, Samen Fiks, NHL Stenden en het primair en voortgezet onderwijs.

  • SBF
  • bouwen aan de bouw
  • bouwend nederland