Ontwerp je eigen Eco-keet

Basisscholen groep 7/8

Ontwerpen is ontzettend leuk. Het gaat om samenwerken, naar de omgeving kijken, informatie verzamelen, creativiteit, rekenen, argumenteren en presenteren. Daarom daagt Bouwend Nederland Noord, de kinderen van de groepen 7 en 8 in Noord Nederland uit hun eigen Eco-keet te ontwerpen, hier een maquette van te maken én met een plattegrond en moodboard te laten zien hoe zij hun Eco-keet gaan inrichten.

De opdracht is gemaakt n.a.v. de korte speelfilm Het Spijkerpaleis . Deze feel good comedy gaat over een meisje van 14 jaar, een eigenwijze architecte in de dop, die met haar oudere broer wedt, dat ze zelf een ‘Ecokeet’ kan ontwerpen én bouwen.


Ontwerpend leren
De opdracht ‘Ontwerp je eigen Eco-keet’ sluit aan bij ‘Ontwerpend leren’ (Doelen B1 t/m B7). Zowel de opdracht als de bijbehorende lesbrief kunt u downloaden. In de kantlijn van de opdracht staat aangegeven op welk doel (B1 t/m B7) het betrekking heeft. In de lesbrief staan de doelen uitgewerkt.


De kinderen werken in groepjes van 4-5 personen. De uitvoering duurt 10-12 uren. Is de opdracht klaar, dan kunnen ze hun ontwerpen onderling of aan ouders/verzorgers presenteren. Wij vinden het natuurlijk ook leuk om te zien wat er allemaal is bedacht. Daarom vragen we hen foto’s en een korte beschrijving naar ons op te sturen.

Gratis bouwpakketten
Gaat u met uw leerlingen met deze opdracht aan de slag? Laat het ons weten. U ontvangt dan van ons per groepje van 4-5 leerlingen een gratis ‘bouwpakket’ bestaande uit:
• een bodemplaat A3-formaat (foamboard) om de maquette op te zetten
• millimeterpapier voor het tekenen op schaal
• een foamboard A3 voor het maken van het mood-board.
Bij dit alles ontvangt u bovendien de poster Het Spijkerpaleis om in de klas op te hangen.

Vul het AANVRAAGFORMULIER in en u ontvangt binnen een week de gratis bouwpakketten.

Bouwfeest
Wie vóór 1 juni van het lopende schooljaar ons laat zien, wat er allemaal is bedacht en gemaakt, maakt bovendien kans op een Bouwfeest voor de hele klas bij Toekomstbouwers in Leeuwarden.

Boeiende bouwprojecten in Fryslân

  • Zwembad De Welle
  • Cambuurstadion
  • Nieuwe N31 Harlingen
  • Biosintrum
  • Wadden Center

Deze website is een initiatief van Bouwen aan de Bouw, een project van Bouwend Nederland – afdeling Friesland om jongeren bekend te maken met de wereld van de bouw en infra in Friesland. Bouwen aan de Bouw wordt mede mogelijk gemaakt door SBF en Bouwend Nederland. In de uitvoering werken we samen met Toekomstbouwers Friesland, Firda, Samen Fiks, NHL Stenden en het primair en voortgezet onderwijs.

  • SBF
  • bouwen aan de bouw
  • bouwend nederland
Copyright © 2024 De Bouw Iets Voor Jou. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring. Powered by Narvic.
+
+